Voerladegård gruppe

Voerladegård gruppe

– en aktiv spejdergruppe for alle

Velkommen

Den flotte natur omkring Voerladegård udgør rammen for byens grønne spejdere. Spejderne holder i sommeråret til på Friluftsbasen ved skoven, hvor der er rigeligt med plads til at lære og lege sammen med kammeraterne. Om vinteren afholdes de fleste møder i Spejderhuset eller Uderummet i hjertet af byen. I alt er der ca. 60 medlemmer i gruppen fordelt på børn, unge og voksne.

Allerede som 3-årig tilbydes Familiespejd. Her hygger børn og forældre sig sammen, presser æblesaft, laver pandebrød over bål, leger sørøvere og overnatter måske i shelterne. Alt sammen tilrettelagt af ledere, der sørger for et varieret program til travle småbørnsfamilier.

I skolealderen er der mange aktiviteter, hvor børnene lærer praktiske færdigheder. Learning by doing er et centralt princip. Ofte er arbejdet organiseret i mindre grupper, hvor ældre børn leder lidt yngre børn.

De unge spejdere i folkeskolens ældste klasser har udpræget selvbestemmelse. Lederne støtter op om de unges ideer, og der er plads til skøre indfald som fx “24 timer over jorden”, hvor teenagere i et døgn bor i en selvbygget hytte i træerne uden at betræde jorden.

En travetur gennem skoven fører til søspejdernes havkajakker og mindre joller ved Mossø. På søen kan unge fra 5. kl. lære basale sejladsteknikker i trygge rammer af erfarne instruktører.

Spejderne i Voerladegård arrangerer fastelavnsfest for alle og er medarrangører af bl.a. Voerfest og Skt. Hansbål. Hvert år tager alle spejdere med familier på gruppeweekend i en af omegnens største hytter.

Voksne kan blive ledere for egne børn. Det giver et godt kendskab til børnenes klassekammerater, og lokalkendskabet øges helt naturligt.

Vi opdeler spejderne i enheder ud fra deres alder:

Familiespejd 3-6 år + familie4. Lørdag09:30 – 11:30 
Bæver 0.-1.kl.  Onsdage 17:00 – 18:15  
Ulv 2.-3.kl. Onsdage  17:00 – 18:30
Junior 4.-5.kl. Onsdage 18:30 – 20:00
Tropspejder 6.-7.kl. Onsdage  18:30 – 20:00
 Seniorspejder 8. kl. – Onsdage  18:30 – 20:00
   Rover 17+ årfacebook (efter behov)
  Søspejder5.kl.- Mandage18:00- 20:00

Klikker du på spejderenheden, kan du se info for enheden.

Vi holder til i spejderhuset på Holmedal 55, men i sommermånederne foretrækker vi at være på Spejderpladsen/Friluftsbasen (Damtoften32A) ved skoven eller i kajak og jolle på Mossø.

Nyheder
Velkommen

1. august 2023 · Nyheder til alle

Velkommen til Voerladegård gruppes hjemmeside. Her kan du bl.a. læse om gruppens aktiviteter for børn og unge. Gruppen har: Familiespejd..

Læs mere